Dealer login

Home Producten Downloads Nieuws Bedrijfsprofiel Contact Route RMA Vacatures Klant worden Privacy
vorige volgende

2007-02-28 Rotakin pop

De Rotakin pop werd ontworpen in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken van het Verenigd Koninkrijk om bewegende objecten en personen makkelijker onder verschillende omstandigheden te kunnen identificeren. Dat vormde de basis voor de britse norm BS EN 50132-7:1996 die inmiddels gebruikt is voor het opstellen van de norm van CENELEC.  

CCV richtlijn

"Om met de camera's in het camerasysteem te kunnen waarnemen, herkennen of identificeren, zijn er eisen gesteld aan de objectgrootte die op het beeldscherm gerealiseerd kan worden en aan de kwaliteit van dit beeldmateriaal.

Voor de objectgrootte geldt paragraaf 7.6 uit de NEN-EN-50132-7 als eis voor:

* Waarnemen (volgens paragraaf 7.6 sub d);

* Herkennen (volgens paragraaf 7.6 sub b);

* Identificeren (volgens paragraaf 7.6 sub a).

Om de kwaliteit van het beeldmateriaal te kunnen beoordelen wordt een zogenaamde Rotakin-Pop (zie NEN-EN 50132-7 Annex X) gebruikt. De volgende eisen gelden:

* Om de kunnen waarnemen zijn geen nadere eisen aan de kwaliteit van het beeldmateriaal gesteld;

* Om te kunnen herkennen kunnen de zwarte en witte lijnen bij "J" op de Rotakin pop duidelijk en afzonderlijk op het beeldscherm worden gezien; verder kunnen de "ogen", "neus" (bolletjes afzonderlijk is nit vereist) en "mond" van de pop duidelijk en afzonderlijk op het beeldscherm worden gezien.

* Om te kunnen identificeren kunnen de zwarte en witte lijnen bij "E" op de Rotakin pop duidelijk en afzonderlijk op het beeldscherm worden gezien; verder kunnen de twee bolletjes bij de "neus" van de pop duidelijk en afzonderlijk op het beeldscherm worden gezien.

De Rotakin pop is vervaardigd uit een licht-gewicht materiaal en bevestigd op een opvouwbaar aluminium statief. Door het toepassen van een motor aan de achterkant van de Rotakin, draait de pop met de in de norm voorgeschreven snelheid. Zo kunnen alle camera’s en systemen onder dezelfde condities worden getest en met elkaar vergeleken. De pop wordt geleverd inclusief een accu in een lederen tas, die aan het statief bevestigd kan worden, een lader en een “camouflage jack” waarmee de pop kan worden aangekleed. Het geheel wordt in een draagtas cq. hoes geleverd.

Voor bestelinformatie ga naar: Gereedschap en testapparatuur.